اخبار > تبلیغات کاذب و اغواگرانه در صدا و سیما!!!!
چاپ ارسال به دوست
تبلیغات کاذب و اغواگرانه در صدا و سیما!!!!
لوسیون موی بهاره که در صدا و سیما در حال تبلیغ شدن است تنها دارای مجوز آرایشی بوده و حق تبلیغات به عنوان یک محصول درمانی را ندارد و ادعای درمانی بودن آن غیر قانونی است.
به گزارش خبرگزاری موج، تبلیغ محصولات رشد و تقویت مو که از طریق رسانه ملی در حال پخش است از سازمان غذا و دارو مجوز ندارد و کاملا غیر قانونی است و با توجه به پیگیری های انجام شده مشخص شد این محصول تنها دارای مجوز آرایشی بوده و حق تبلیغات به عنوان یک محصول درمانی را ندارد و ادعای درمانی بودن آن غیر قانونی است. روابط عمومی رسانه ملی طی جوابیه در این خصوص اعلام کرد: «ادعاهای مطرح شده در برخی رسانهها و اعلام سخنگوی سازمان غذا و دارو نسبت به تبلیغات محصولات بهداشتی بدون مجوز در صدا و سیما، کذب بوده و مجوزهای این محصول نزد اداره کل بازرگانی صدا و سیما موجود است.»
*واکنش وزارت بهداشت به تبلیغ لوسیون تقویت موی بهاره در صدا و سیما
وزارت بهداشت نیز طی اطلاعیه ای در این خصوص اعلام کرد: «تبلیغ کاذب و اغواگرانه محصول درمان ریزش موی بهاره در صدا و سیما». در این اطلاعیه آمده است: محصول تقویت موی «ب» که در بخش آگهیهای بازرگانی برخی شبکههای صدا و سیما تبلیغ میشود، صرفاً دارای پروانه ساخت از یکی از دانشگاههای علوم پزشکی بوده، اما نمیتواند با ادعای درمانی تبلیغ شود. این محصول تبلیغی تنها میتواند ادعای تقویت مو را مطرح کند اما مطالبی که در تبلیغات آن مبنی بر جلوگیری از ریزش مو و خواص درمانی آن ادعا میشود، مصداق تبلیغات کاذب و اغواگرانه کالای سلامت محور بوده و غیرقانونی است.
*جای خالی نظارت بر تبلیغات صدا و سیما
محمدرضا ظفر قندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به این موضوع در نامهای خطاب به شورای نظارت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت استعلام محتوای تبلیغات مرتبط با حوزه سلامت مردم در زمینه اقلام دارویی و پزشکی، مواد خوراکی و آشامیدنی از سازمان نظام پزشکی تاکید کرد. در این نامه آمده است: شورای محترم نظارت بر سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، با توجه به مشاهده مکرر و رو به افزایش انجام تبلیغات غیر صحیح و گمراهکننده مرتبط با حوزه سلامت مردم در زمینه اقلام دارویی و پزشکی، موارد خوراکی و آشامیدنی آسیبرسان به سلامت مردم در شبکههای مختلف رسانه ملی و با توجه به تکلیف قانونی سازمان نظام پزشکی مصرح در ماده ۳ قانون این سازمان (پیوست شماره ۱) در جهت ارزیابی و اعلامنظر در مورد صحت محتوای تبلیغات، خواهشمند است اقدام لازم جهت جلوگیری از این روند غیر قانونی و تأکید بر ضرورت استعلام محتوای تبلیغات مذکور از سازمان نظام پزشکی در دستور کار آن شورای محترم قرار گیرد. حسام الدین آشنا، نماینده دولت در شورای نظارت بر صدا و سیما نیز به دنبال این موضوع طی مکاتبهای با غلامحسین محسنی اژه ای، رئیس این شورا نسبت به تبلیغات پرتکرار تجاری صدا و سیما اعتراض کرده بود. و از سوی دیگر محمدحسین رنجبران، مدیر کل روابط عمومی صدا و سیما در واکنش به اقدام آشنا اعلام کرد: در بودجه به سازمان صدا و سیما اجبار میکنند که باید بیش از دو هزار میلیارد تومان در سال را از محل آگهیها درآمد کسب کند بعد نامه میزنند که چرا تبلیغات این قدر زیاد است؛ در این شش سال ابتدا به بهانه برجام و بعدش در فراق ازدست دادن آن آنچنان تولید و تولیدکننده را به فراموشی میسپارند که هرچه میگردیم از تولید کنندگان بزرگ کشور تبلیغ کنیم یا توانایی تبلیغ ندارند یا عطای تولید را به لقایش بخشیده اند. به گزارش موج، حدود سه سال پیش بود که پخش گسترده تبلیغات محصولی آرایشی بهداشتی (کرم حلزون) در تلویزیون باعث شد مردم به آن اعتماد کرده و محصول تقلبی را با این اعتماد خریداری کنند که هنگامی این موضوع مشخص شد که بازرسین به آن کارخانه رفتند و متوجه شدند در کرم حلزون اثراتی از حلزون نیست و بعد از آن جلوی تبلیغات این محصول گرفته شد و تنها کسانی سرشان را بی کلاه دیدند که این محصول را خریداری کرده بودند. چرا که هم شرکت متخلف سودش را برده بود و هم صدا و سیما پول تبلیغش را گرفته بود. حال بعد از چند سال محصولی که سازمان غذا و دارو اعلام می کند جنبه درمانی ندارد در تلویزیون شروع به تبلیغ می کند و از جنبه درمانی مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهد و با توجه به اینکه محلول تقویت موی بهاره حق تبلیغات به عنوان یک محصول درمانی را در صدا و سیما ندارد باید دید چه زمانی جلوی تبلیغ این محصول در رسانه ملی گرفته خواهد شد.
منبع: خبرگزاری موج ۱۲تیر۹۸
١٠:٣٨ - چهارشنبه ٢٦ تير ١٣٩٨ / شماره : ١٢٣ / تعداد نمایش : ٢١٤٣